Scroll to top

Povești de succes

Serviciile eHalth oferă o multitudine de beneficii, de la monitorizarea permanentă a stării de sănătate, transmiterea și interpretarea datelor în timp real, acces simplificat la informații, tratamente personalizate și costuri mai mici pentru servicii medicale și de îngrijire.

La Hacking Health, ne dorim să descoperim idei inovatoare care, prin intermediul telefoanelor mobile, rețelelor sociale sau aplicațiilor software,  pot veni în sprijinul sectorului de sănătate și al pacienților din România. Printre temele pe care ne propunem să le abordăm, fără a ne limita însă la acestea, se numără:

  • aplicații ce conectează personalul medical cu comunitățile izolate prin telemedicină;
  • instrumente de screening online;
  • creșterea conștientizării asupra MDR-TB/cancer/HIV;
  • sănătate mintală;
  • sănătate și prevenție sanitară;
  • creșterea utilizării dispozitivelor medicale în combaterea obezității; instruire pentru personalul medical.

Pentru inspirație, v-am pregătit o selecție de soluții de digital health, unele aflate în curs de implementare, altele devenite deja produse și servicii cu impact asupra utilizatorilor și sistemului de sănătate.

SpringhouseLab_7106
eyeware
Doctor examining young boy

Medialpha: Acces mai ușor și mai rapid la analize

Medialpha se asigură că pacienții au acces la servicii de analiză a sângelui, pe care le pot gestiona din confortul casei sau biroului. Tot ce au de făcut este să stabilească locul și ora programării lor, iar Medialpha se ocupă de documente și de procesarea cererii.

Conceptul este simplu: pacientul trimite o cerere prin fax, email sau printr-un formular online de pe site-ul Medialpha, care cu ajutorul unui soft propriu găsește cea mai bună ofertă de preț. Pacientul este contactat telefonic de un reprezentant Medialpha în termen de 24-48 de ore, pentru a stabili o programare. O asistentă medicală va veni la data stabilită acasă sau la biroul pacientului. Rezultatele analizelor vor fi transmise prin email.

Mai multe detalii: http://hackinghealth.ca/success-story/medialpha  

Eyeware: Interacțiune prin tehnologie “face tracking”

Eyeware are o viziune măreață: să ofere tuturor computerelor, dispozitivelor și roboților abilitatea de a înțelege oamenii, cu ajutorul unor algoritmi de “mashine vision” de ultimă generație.

Mulțumită tehnologiei sale inovatoare de eye tracking, completată de tehnologia de urmărire a feței și capului, Eyeware deschide noi perspective pentru aplicații în domeniul sănătății, roboticii, cercetării consumului și studiilor sociale. Primul produs, Eyeware Assist, este un softaware PC ce le permite persoanelor paralizate să controleze computerul fără ajutorul mâinilor.

Afați mai multe: http://hackinghealth.ca/success-story/eyeware

Clarity: Informații accesibile despre costurile serviciilor medicale

Clarity este o aplicație dedicată pacienților (pentru desktop & mobil) pentru a estima cu acuratețe cât mai mare costurile serviciilor de sănătate. Aplicația oferă informații accesibile și ușor de înțeles despre servicii medicale, prețuri și modalități de reducere a cheltuielilor. Pacienții au posibilitatea de a compara costurile estimate cu cele de referință, providerii de servicii medicale, și primesc sfaturi pentru negocierea prețurilor și reducerea cheltuielilor pentru anumite servicii .

Mai multe detalii: https://clevelandmedicalhackathon.com/2016/10/the-cleveland-medical-hackathon-announces-2016-winners

rescue-helicopter-61009_960_720

Distress Call: Aplicație pentru situații de urgență

Distress Call funcționează ca un crowdsourcing de prim ajutor. Este o aplicație multifuncțională ce folosește tehnologia Bluetooth pentru a-i conecta pe cei care au nevoie urgent de ajutor medical în caz de stop cardiac, respirator sau de reacții alergice, cu o rețea de specialiști.

pill-1884775_960_720

Droice: Acces la informații privind tratamentele personalizate 

Mai multe detalii: https://www.slideshare.net/ams345/cornell-health-hackathon-team-droice-pitch

Propeller

Propeller – Persoanele cu astm pot respira ușurate

Propeller a dezvoltat un sistem de senzori care se atașează la inhalator pentru a monitoriza simptomele. Cu datele obținute, aplicația Propeller ajută pacienții să reducă crizele de astm cu până la 79%. Opțiunile aplicației includ remindere pentru aplicarea tratamentului, informații legate de factorii ce pot declanșa atacuri de astm în funcție de regiune și transmiterea de date către medicul pacientului.  Mai multe informații pe site-ul Propeller.